Bebek Kıyafeti Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bebek Kıyafeti Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bebek kıyafeti alırken nelere dikkat edilmelidir?
Bebek kıyafeti modelleri küçük, renkli ve sevimli yapılarıyla annelerin gönlünü fetheder… Bebekleri için en sevimli bebek kıyafetlerine yönelen annelerin bu aşamada dikkat etmesi gereken noktalar var. Bebekleri için sevimli olduğu kadar ciltlerine zarar vermeyecek, sağlıklı ürünler tercih etmeliler. Bu yazımızda “Bebek kıyafeti alırken dikkat etmeniz gereken noktalar neler?” sorusunu yanıtladık.

Bebek Kıyafeti Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

  • Bebeklerin cildi yetişkinlere göre daha hassas, dış dünyaya karşı daha fazla duyarlıdır. Soğuğa, bakterilere vs. O yüzden pamuklu dokuya sahip kıyafetler seçilmelidir, ilk etaplarda polyester ürünlerden uzak durulması yararlı olacaktır.
  • Bebek kıyafet modelleri arasında seçim yaparken nasıl bir iklimde yaşadığınız ya da bebeğinizin nasıl bir iklimde dünyaya geleceği de önemli bir faktördür. Mevsimsel ihtiyaçlara göre bebek giyim alışverişi yapmalısınız.
  • Bebek çorabı ve bebek patiği seçerken biraz bol olmasına özen gösterin. Bebeğinizin hareketlerinin kısıtlanmaması onun huzursuz hissetmesini engelleyecektir.
  • Giydirilmesi pratik ürünleri seçmek sizleri hareketli olan bebeğinizi hazırlarken daha az yoracaktır. Ayrıca bebeğinizin bezini kolay değiştirmek için çıtçıtlı ürünler tercih etmeniz sizin açınızdan kullanışlı olacaktır.
  • Bebek kıyafeti alırken kol ve yakalarının sert olmamasına; düğme gibi zararlı olabilecek unsurlara dikkat edilmesi gerekir.
  • Bebeğinizin yaşına göre değil, bebeğinizin kilosuna göre kıyafet satın alın. Özellikle yeni doğanlar çok hızlı bir şekilde büyürler, aldığınız kıyafetler ona kısa bir süre sonra küçük gelecektir.

Bebek Giyim Alışverişi Yapacaklara Öneriler

  • Özellikle kış aylarında bebeğini soğuktan korumak için anneler çok kalın kıyafetler giydirirler. Bazı ortamlar bebeklere çok fazla sıcak gelebilir, o yüzden kalın kıyafetler yerine duruma göre çıkartılabilecek kat kat kıyafetleri tercih edebilirsiniz.
  • Bebek kıyafeti seçerken sergilediğimiz dikkatli davranışları, bebeğiniz doğduktan sonra kendi kıyafetleriniz içinde sergilemelisiniz. Bebeklerimizi sürekli kucağımıza almayı severiz ya da gün içinde birçok kez kucağımıza almamız gereken durumla karşı karşıya kalabiliriz. Kucağımızdayken bebeğimizi rahatsız etmeyecek, onun hassas cildine rahatsızlık vermeyecek kıyafetler giyinmemiz gerekir. Bebeğiniz sürekli kusabilir, bu yüzden kolay yıkanabilen kıyafetleri tercih etmeniz sizlerin yararına olacaktır. Parfümlü deterjan yerine kokusuz deterjan kullanılması önerilmektedir.
  • Aldığınız kıyafetleri bebeğinize giydirmeden önce mutlaka yıkamalısınız.
  • Kıyafetleri kuruttuktan sonra ütülemelisiniz, bu onun daha hijyenik olmasını sağlayacaktır.
Etiketler: bebek kıyafeti, bebek giyim, bebek alışverişi, yeni doğan kıyafetleri, bebek kıyafetleri
Ocak 23, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR