Bebek Kıyafetleri Nasıl Yıkanmalı?

Bebek Kıyafetleri Nasıl Yıkanmalı?

Bebeğinizin hassas cildine zarar vermeyen kıyafetleri seçmek ne kadar önemliyse, bu giysileri doğru yöntemlerle temizlemek ve kullanmak da o kadar önemli. Yanlış yıkama sonucu bebeğinizin sağlığına zarar vermeyen bir giysi yapısı bozulduğu için zararlı hale gelebilir. Bu sebeple bebek kıyafetleri yıkarken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunuyor.

Bebek Kıyafetleri İçin Doğru Yıkama Yöntemi Nedir?

Öncelikle bebek kıyafeti satın aldıktan sonra bebeğinize giydirmeden önce mutlaka yıkamalısınız. Çünkü giysilerin üretiminden size ulaştığı aşamaya kadar uzun bir süreç geçer ve bu süreçte giysiler bakterilere maruz kalabilir. Yeni doğan bebek kıyafetleri yıkanırken seçilecek olan deterjan oldukça önemli. Sert kimyasallardan kesinlikle uzak durulmalı. Bebek kıyafeti için özel geliştirilen deterjanları tercih edebilirsiniz. Ancak deterjan seçimi kadar kullanım miktarı da önemli. Temizlenen giyside deterjan kalıntısı kalmaması için fazla miktarda kullanımdan kaçının. Ek olarak, çamaşırın yıkandıktan sonra iyice durulandığından emin olun.

Farklı deterjan, farklı sıcaklık ayarı, farklı program kullanılmalı?

Yeni doğan bebek kıyafeti yıkanırken yetişkin çamaşırlarıyla aynı anda yıkanmamalıdır. Birlikte yıkandığında yetişkin giysilerindeki parfüm kalıntısı ve bakteriler bebeğinizin giysilerine geçebilir. Ayrı yıkayacağınız bebek giysileri için farklı deterjan seçtiğiniz gibi farklı sıcaklık ayarı yapmalısınız. “Ne kadar yüksek sıcaklık, o kadar temiz giysi” yanılgısına düşmeyin. En iyi sıcaklık, ideal olandır. Bebek kıyafetlerinin beyaz ve günlük olanları için 40 derece, renkli ve hassas çamaşırları için de 30 derece yeterli sıcaklıktır. Giysilerdeki etiketlere bakarak da sıcaklık derecesini ayarlayabilirsiniz. Peki, bebek giysileri hangi programla yıkanmalı? Yeni üretilen çamaşır makinelerinde bebek giyim eşyaları için özel yıkama programları bulunuyor. Bu özellik, ekstra durulama süresi ekliyor. Kullandığınız çamaşır makinesinde de ekstra durulama seçeneği ayarlayabilir veya program bitmeden yeniden durulanması için çalıştırabilirsiniz. İyi durulanmış kıyafetlerde deterjan kalıntısı olmaz. Bu da bebeğinizin isilik, pişik, atopik dermatit gibi cilt sorunu yaşamasını önler.

Yıkama işlemi bitti, sıra kutulamada…

Bebek giysilerini yıkamak kadar kurutma işlemi de önemli. Giysiler açık havada kurutulduğunda güneş ışınlarına maruz kalır ve bu olası bakterilerin yok olmasını sağlar. Ayrıca kurutulan giysiler ütülenirse, giysideki hijyenik etki artar. Bu sebeple bebeğinizin giysilerini yıkayıp kuruttuktan sonra ütülemenizi tavsiye ediyoruz.

Etiketler: bebek giysileri, bebek giyim, bebek kıyafetleri, bebek kıyafeti, bebek bakımı, yeni doğan giyim, yeni doğan kıyafetleri, bebek giysileri nasıl yıkanmalı, bebek kıyafetleri nasıl yıkanmalı
Şubat 06, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR