Hamilelikte Bebek Alışverişi İçin Öneriler

Hamilelikte Bebek Alışverişi İçin Öneriler

Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren tatlı bir telaş başlar. Birbirinden sevimli bebek kıyafetleri gönlünüzü çalar, bebeğiniz için en güzel giysileri almak istersiniz. Bebek alışverişine çıkmadan önce sizin için hazırladığımız önerilere bakmanızda fayda var.

Bebek Alışverişine Çıkmadan Önce…

Bebeğiniz için kıyafet alma konusunda sabırsızlanıyor olabilirsiniz. Hamileliğin 16. Ve 20. haftaları arasında bebeğinizin cinsiyetini öğrenebilirsiniz. Eğer tercihiniz bu yönde değilse, bebeğinizin cinsiyetine bağlı olmaksızın bebek alışverişi de yapabilirsiniz. Anne adayları için, özellikle ilk hamilelikse bebek alışverişi keyifli olduğu kadar zorlayıcı da olabilir. Öncelikle bebeğiniz için giyim ihtiyaç listesi oluşturun. Bebeğinizin nelere ihtiyacı olacak, en kullanışlı bebek giyim ürünleri neler? Bunları göz önünde bulundurarak bir liste çıkarın. İlk başta günlük giyim ihtiyaçları neler, bunlara göz atalım.

Annelerin kurtarıcısı, tulumlar…

Tek parça ürün olması sebebiyle tulumlar annelerin adeta kurtarıcısı oluyor. Çıtçıtlı tulumları tercih ederseniz, bebeğinizin bezini değiştirirken kolaylık sağlamış olur. Tulum seçerken çok dar olmayan ürünleri seçmeye özen gösterin. Böylelikle bebeğiniz için daha rahat bir seçim yapmış olursunuz.

Günlük kullanım için bodyler

Doğum sonrası ilk aylarda bebeğinizin belinin ve karnının açılmaması için bodyleri mutlaka alışveriş listenize eklemelisiniz. Body seçerken de yine çok dar olmamasına, özellikle boyun kısmının dar olmamasına dikkat edin. Böylelikle giydirip çıkarırken bebeğinizi rahatsız etmemiş olursunuz. Mevsime uygun şekilde kısa veya uzun kollu bebek bodyleri tercih edebilirsiniz.

Alt giyim ürünleri; taytlar ve pantolonlar

Tulum yerine iki parça ürünleri seçecekseniz alt giyim için tayt ya da yumuşak yapıda pantolonlar tercih edebilirsiniz. Alt giyim ürünü seçerken dikkat etmeniz gereken nokta bel lastiğinin sıkı olup olmamasıdır. Esnek yapıda bel kısmına sahip alt giyim ürünleri seçmeye özen gösterin.

Uyku tulumları

Bebeğiniz doğduktan sonra en yakın uyku dostu, tulumu olacaktır. Rahat ve sıcak bir uyku deneyimi sağlaması için bebeğinizin alışveriş listesine mutlaka uyku tulumu da ekleyin.

Kış bebekleri için dış giyim ürünleri

Soğuk günlerde bebeğinizi dışarı çıkarırken kat kat giydirmek yerine kozmonot tulum ya da kalın ve sıcak tutacak yapıda bir bebek montu tercih edebilirsiniz.

Etiketler: bebek alışverişi, bebek giyim, bebek kıyafetleri
Şubat 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR