Mevsim Geçişlerinde Bebekler Nasıl Giydirilmeli? | Bebek Giyim

Mevsim Geçişlerinde Bebekler Nasıl Giydirilmeli? | Bebek Giyim

Yazın ince, kışın kalın giydirerek bebeklerin hasta olmasını önleyebiliriz. Ancak mevsim geçişlerinde, havanın bir anda soğuduğu ya da çok ısındığı dönemlerde bebeğinizi nasıl giydirmelisiniz? Bebeğinizin hasta olmaması için anlık değişen havaya uygun hangi kıyafetleri tercih etmelisiniz? Bahar aylarında bebekler için giyim önerilerimizi yazdık.

Bahar Aylarında Bebekler Nasıl Giydirilmeli?

Bebekler hassas cilt yapıları sebebiyle en ufak hava değişiminde bile hasta olabilirler. Terlediklerinde ya da üşüdüklerinde bu onların hasta olmasına sebep olabilir. Hastalığı bebeklerinizden uzak tutmak için ise en doğru şekilde giydirmeli ve ideal vücut sıcaklıklarını korumalarını sağlamalısınız. Ancak bu durum yazın ve kışın kolay olsa da, sıcaklığın tahmin edilemediği bahar dönemlerinde oldukça zor olabiliyor.

Hemen İnce Kıyafetlere Geçiş Yapmayın

Havalar yavaş yavaş ısınmaya başladığında, güneş yüzünü gösterdiğinde heyecanlanıp bebeğinize ince ve yazlık kıyafetler giydirmeyin. Özellikle dışarı çıkarken mutlaka yanınızda yünlü bir kıyafet olmalı. Havanın durumuna uygun şekilde giydirip çıkarabileceğiniz bir hırka, mont veya mevsimlik olabilir. Bahar dönemlerinde bebeğinize pamuklu ya da penye giysiler giydirebilirsiniz. Çok kalın giysileri giydirmekten kaçının. Tedbir amaçlı yanınızda kalın giysi taşıyabilirsiniz. Triko hırkalar da kurtarıcınız olabilir. Bebeğinizin içine penye atlet veya body giydirerek terleyip soğumasını da önleyebilirsiniz.

Ortamın Sıcaklığına Uygun Giysiler Seçin

Evdeyken, evin sıcaklığına uygun şekilde giydirmenizde fayda var. Güneş alan ve ısısı yüksek olan bir evde yaşıyorsanız bebeğinizin terlemesini önlemek için çok ince olmamak kaydıyla ferah giysiler tercih edebilirsiniz. Gece uyurken ise bebeğinizi çok kalın giydirmeyin ancak üzerine mutlaka üşümesini engelleyecek bir penye battaniye örtün.

Doğru giysi seçiminin yanı sıra bebeğinizin bu dönemde beslenmesine de özen göstermelisiniz. Böylelikle vücut direncini yükselterek hastalıklara karşı daha güçlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Etiketler: bebekler nasıl giydirilmeli, bahar ayı bebek giyim, sonbahar bebek giyim, ilkbahar bebek giyim, yazlık bebek giyim, kışlık bebek giyim
Mart 18, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR