Yeni Doğan Bebek Giyimi Nasıl Olmalı?

Yeni Doğan Bebek Giyimi Nasıl Olmalı?

Bebeğinizi kucağınıza almayı sabırsızlıkla beklediğiniz o heyecan dolu günlerde bebeğinize giydireceğiniz kıyafetleri de düşünürsünüz. Yeni doğan bebekler hassas vücut yapısına sahiptir ve bu sebeple yeni doğan bebek giyimi için seçim yaparken özenli davranılmalıdır. Dünyayla ilk tanıştığı anda hassas olan vücudu, gelebilecek farklı tehlikelere karşı (hastalık vb.) korumasızdır. Bu sebeple yeni doğan bebekler için kıyafet seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken şeyler bulunuyor.  

Yeni doğan bebek giyimi nasıl olmalıdır?

Bebekler ilk doğduğu anda çok fazla üşüdüğü sanılarak kat ve kat giydirilir, oda sıcaklığı bir yetişkin için bile fazla sıcak olan seviyelere getirilir. Bu yanlış ve tehlikeli bir uygulamadır. Yeni doğanların terleme yoluyla vücudundaki fazla ısıyı dışarı atma yeteneği henüz gelişmemiştir. Oda sıcaklığının yüksek olması, yeni doğanın kalın giydirilmesi yüksek ateşe neden olan en önemli etkendir. Doğum sonrası dönemde bu durum büyük bir tehlike arz eder. Uzmanların önerileri yeni doğan döneminde 24 derece ile 26 derece, sonraki dönemde 22-24 derece arasında olmalıdır.  İlk aylarda tulum tercihi yapılabilir. Yaz aylarında tek kat giyim tercih edilirken, kış aylarında 2 kat giydirmek yeterli olacaktır. Yeni doğan bebek giyimi ürünleri özellikle teri emen, hassas vücudunun hava almasını sağlayan, pamuklu olmalıdır. Yeni doğanlar giydirilirken tüylü, üzerinde metal ya da sert cisim olan, çok dikişe sahip olan kıyafetlerden uzak durulmalıdır.

Yeni doğanların bakımı yapılırken nelere dikkat edilmelidir?

Yeni doğanların elleri ve ayakları soğuk olacağından vücut ısısı göbeğinden ve sırtından kontrol edilmelidir. Yetişkinlere nazaran bir kat daha fazla giydirilmeli, uyurken üstünün örtülü olduğundan emin olunmalıdır. Etrafında ve üzerinizdeki kıyafetlerde tüylü şeyler olmamalıdır. Dış tehlikelere açık olduğundan ilk başlarda başkaları tarafından fazla öpülmemesi sağlıklı olacaktır. Yeni doğan bebeklerle aynı ortamda bulunan kişilerin kişisel hijyen bakımına daha çok dikkat etmesi gerekmektedir. Hasta ise yeni doğanla aynı ortamda bulunmamalıdır. Yeni doğanların bağışıklık sistemi henüz çok gelişmediğinden basit hastalıklar bile büyük bir risk taşır.

Etiketler: yenidoğan, bebek, bebek giyimi, bebek kıyafetleri, yeni doğan bebek, yeni doğan bebek giyimi, yeni doğan bakımı
Ocak 30, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR